systemy

Saturday, March 31, 2007

Poslední možnost volby je nastavení barvy pozadí - jednotlivé popisky jsou myslím velmi jasné - pozadí nově vzniklého souboru může být buď bílé, průhledné nebo podle aktuálně nastavené barvy pozadí.
Po kliknutí na OK se otevře první prázdná plocha. Aby bylo možné v práci v Photoshopu pokračovat, je nutné si popsat alespoň základní nástroje, které budete potřebovat. Všechny důležité nástroje naleznete v tzv. paletě Nástroje. Pokud paletu na obrazovce nevidíte, vyvolejte ji příkazem Nástrojem v nabídce Okna.
Jednotlivé nástroje si nyní popíšeme jen velmi stručně. Podrobně se k nim dostaneme až při popisu konkrétních využití. Na začátek jen několik tipů - nástroje, které mají v levém spodním rohu malou šipičku, mají své modifikace (tj. různé využití). Chcete-li zvolit některou skrytou volbu, klikněte na nástroj levým tlačítkem myši, které nechte chvíli stisknuté - za chvíli se zobrazí paleta se skrytými nástroji. Nebo můžete na viditelný nástroj kliknout myší při současném držení klávesy Alt (na PC).